Stage, zonnen, surfen etc. - Reisverslag uit Masaya, Nicaragua van Eva - WaarBenJij.nu Stage, zonnen, surfen etc. - Reisverslag uit Masaya, Nicaragua van Eva - WaarBenJij.nu

Stage, zonnen, surfen etc.

Door: evainnicaragua

Blijf op de hoogte en volg Eva

03 April 2011 | Nicaragua, Masaya

Hallo Nederland,

Hoe is t daar? Ik zag dat jullie heerlijk weer hadden zaterdag, wat heerlijk! Waren er alweer mensen zonder jas buiten en sommige in n korte broek? Vind dat altijd de mooiste tijd van het jaar :-) Hier wordt het ook steeds warmer, nog warmer ja! Deze week wordt het zo'n 36-38 graden. April is de warmste maand van het jaar, hierna begint het regenseizoen. Dit schijnt stipt op 1 mei te beginnen en dan regent het volgens de 'regels' vanaf een uur of 4 's middags tot de volgende morgen. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal zijn, zeker op m'n ijzeren golfplaten dak! Gaan we ipv in bikini over straat in kaplaarzen en n poncho, ook heel tropisch ;-)

Dit is alweer de laatste dag van
m'n 9e week hier. T gaat hard! Ik zit alweer bijna over de helft! Tis gek maar als ik aan m'n laatste dagen in NL denk lijkt dat wel n jaar geleden. Weet niet of dat nou een goed of slecht teken is. Ben continue bezig met m'n leventje in NL en hoe het zal zijn als ik terug ben.   Denk dat ik toch wel erg gehecht ben aan ons koude kikkerlandje en al m'n vrienden en dingen daar. Als ik zie dat m'n hockeyteam moet spelen of als Kim met Aidan naar t ziekenhuis moet dan zou ik t liefst even terugvliegen. Misschien had ik toch voor een stage in Antwerpen moeten kiezen ;-) Soms is het best pittig om 'alleen' aan de andere kant van de wereld te zitten, ondanks dat het net lijkt of 't 1 grote vakantie is. Ik maak soms bizarre dingen mee en kan deze dan moeilijk delen met vrienden of familie. Ik vind het dan ook helemaal geweldig dat m'n broertje en m'n moeder vrijdag langskomen. Dan kan ik ze laten zien hoe ik hier leef en welke cultuur en omgeving er horen bij m'n verhalen. Dat maakt het misschien toch makkelijker om sommige dingen te begrijpen.

Nu zal ik jullie weer de geweldige kanten aan m'n avontuur vertellen :-) We zitten in de weekenden niet stil en zo ook vorig weekend en dit weekend niet. Vorig weekend ben ik met Kiki en Floor naar San Juan del Sur geweest. Dit is een heel leuk Westers surfdorpje aan de westkust van Nicaragua. We hadden een verjaardag van 1 vd Nederlanders, die hier woont, en hebben surfles gehad. Ik had al vaak gesurfd, maar nooit een les gehad. Zaterdagmiddag hadden we surfles van Alfredo, een vent van 46 die zowat op n plank is geboren. Hij heeft ons eerst n uur theoretische les gegeven op het strand en toen we het water in gingen ging het een stuk beter dan de keren hiervoor. Echt heel gaaf! Deze week dus maar gelijk weer gegaan. Vrijdag vrij genomen en donderdag na stage deze kant op gegaan. Ik wilde even een weekendje alleen op pad omdat je hier iedere dag op elkaars lip zit. In totaal is het 45 minuten gelukt om alleen te zijn. Na 45 min kwam ik Harman en Jochem tegen, 2 Nederlanders die we al eerder hadden ontmoet. Zij gingen ook deze kant op en zo viel m'n weekendje alleen plan dus al snel in het water ;-) Bij aankomst hier zijn we wat vlees gaan halen en dit hebben we bij Robert op de bbq gegooid en vervolgens onder de sterren met uitzicht over zee opgegeten. Heerlijk :-) Daarna met z'n 3en een foeilelijke paarse kamer gehuurd en heerlijk geslapen. De volgende 2 dagen weer heerlijk gesurfd. Floor is zaterdag ook deze kant op gekomen om nog n dagje te surfen. Nu is het hier n uurtje of 9 's ochtends en liggen Floor en ik Sex and the City 2 te kijken, uitgeteld van n lekker weekend!

Oo nog een stukje stage: daar ben ik hier natuurlijk voor he :-) Stage is nogsteeds wel wennen, ondanks dat ik daar al 6 weken rondloop. De taalbarriere is iets wat best lastig is merk ik. Ik spreek best leuk Spaans na 2 maanden denk ik, maar toch zijn er nog zoveel dingen die ik niet begrijp!! Ik wil soms zoveel vragen of zeggen, maar dat kost zoveel energie dat ik dat soms maar achterwegen laat. Ik denk dat wanneer Kiki weg is en ik alleen maar Spaans kan praten dat het dan wat beter zal gaan.

Ik heb een erg toffe patiënt gekregen 2 weken geleden! Hij heeft een Cauda Equina syndroom (voor meer info zie google ;-) ) en kan z'n benen bijna niet bewegen. Sta je dan als fysio-gup met een verwijsbrief in het Spaans en n datum van z'n volgende afspraak bij de dokter! Ik had geen idee wat mijn behandeling moest zijn en dacht dat we veel meer uit de behandeling konden halen dan dst wat de dokter voorschreef. M'n docenten in NL maar een HELP-mail gestuurd en die sturen me nu een beetje. Erg fijn! De patiënt gaf aan dat hij op 6 juni weer wilde lopen met een rollator! Toen ik hem zei dat dit misschien niet ging lukken zei hij; ik vertrouw op god en op u en weet zeker dat het gaat lukken. Hij weet niet dat ik pas 3e jaars ben en geen idee had hoe ik m moest behandelen ;-)

Niets saais aan hier he!? Een leuke combinatie van stage en het land verkennen! Dan ook nog eens visite vanuit Nederland een vrijdag, super tof! Ik ga mama en Maarten ophalen van het vliegveld vrijdag en heb een heel schema gemaakt met wat ik met ze wil gaan doen. In 2 weken wil ik ze heel t land laten zien, maar als 2% lukt ben ik tevreden :-)

Heel veel plezier in NL met het warmer wordende weer! Ik ga Sex and the City afkijken en dan weer in n chicken-bus naar huis. :-)

Gr, Eva

• 04 April 2011 - 07:57

Gerard:

Hi die Eef,
    wat een mooi openhartig verslag.
    Een stukje zelfreflectie kan geen kwaad! Blijf jezelf wél het vakantie-/ ontdekkings gevoel gunnen en geven. Stop het in je rugzakje en eens kan het weer van pas komen op een ander moment in je leven, bijv. op een koude, regenachtige, winderige dag in Nederland. Afgelopen weekend hebben Annemarie optimaal genoten van het weer (fietstocht door de Krimpenerwaard) en de muziek.
    Geniet van het komende bezoek en zet je moeder maar ook op een paard om de vulkaan te bezoeken.
    Maak er een geweldige 2e helft van!
    Annemarie en Gerard

• 04 April 2011 - 13:03

Esther:

Hee Eef,
    Tof man om af en toe even wat over je te lezen.
    Zorg dat het onvergetelijk wordt en blijft!
    Kus,
    Ass

• 05 April 2011 - 19:55

Marianne Broersma:

Hoi Eva,
    Dat je mams en Maarten vrijdag komen wordt één groot feest! Ik heb gehoord dat je al een planning gemaakt heb voor de dagen dat zij bij jullie zijn. (heb ik nu ook gelezen). Ik hoop voor jullie op een fantastische en onvergetelijke tijd. Maar ik weet bij voorbaat al zeker dat jullie enorm zullen genieten!!
    Ik snap ook dat je weleens naar Nederland verlangt maar probeer er uit te halen wat er nu in zit want dit maak je maar één keer in je leven mee en deze tijd komt ook nooit meer terug.
    Dat je even alleen wilde zijn kan ik ook begrijpen maar aan de andere kant Eva is het geweldig dat je je vrienden toch om je heen had.
    Ik vind dat je heel veel dingen mee maak en vindt het voor jou echt geweldig!!
    Ik moet nogmaals bekennen dat ik je reisverslag zo helder opgeschreven vind dat ik alles zo voor me kan zien.
    Nou meis, geniet van je visite en voor nu van mij een knuffel voor jou en tot later

• 11 April 2011 - 20:50

LIA VAN KRIMPEN:

Hallo Eva,
    Je moeder en Maarten zijn intussen al weer een paar dagen bij jou. Ik wens jullie een hele fijne tijd met elkaar. De hartelijke groeten voor je moeder, Maarten en voor jou en geniet van elkaar.

• 15 April 2011 - 11:43

Irma De Carpentier:

Hoi Eva , ik begrijp het helemaal hoor, soms wil je gewoon in het nederlands je emoties kwijt, niet straks maar nu!!!!! Maar bedenk dat daar weer een eind aan komt en dat deze ervaring je verder brengt in het leven ( jeetje).
    Nou gelukkig wordt het hier lente met af en toe toch wel zomerse temperaturen, daar ben ik erg blij om! Het judoseizoen zit er weer een beetje op alleen laddercomp. waar felix aan mee doet. Ik heb hier geen rol ( meer) in, jammer maar ook zeker weer niet. Ik heb dan weer wat meer tijd voor mijzelf maar ook voor anderen die er weleens bij inschieten omdat er weer gesport moet worden.... ( ik doe het met leifde hoor).
    Geniet maar verder en vooral van het moment ( zeker ook met moeder en broer..
    Dag dag irma

• 15 April 2011 - 13:21

Tante Mieke:

Lieve Eva,Wil en Maarten
    Ik wil even laten weten dat ik je reisverslagen iedere keer leest,
    fijn voor je dat mama en je broer bij je zijn,geniet er maar van samen,
    nog een fijne tijd daar je kan het
    lieve groeten Tante Mieke
    in het voor jouw zo verre Nederland.

• 16 April 2011 - 03:19

Brigitta:

Ha die Eva,

Ik was erg druk en heb al een hele tijd niet op de computer gezeten. Ik liep dus achter met het lezen van je verslagen. Nou, je hebt al heel wat gezien en meegemaakt. Ik denk dat op dit moment Wil en Maarten ongeveer aan de terugreisgaan beginnen. Ben benieuwd hoe zij het vonden aan het andere eind van de wereld. Jullie zuillen best wel heel veel rondgereisd hebben. Je zal inmiddels ook al over de helft van je stage zijn. Wat gaat dat trouwens snel he Eef? Nou, volgens mij heb jij geen tijd om je te vervelen. Heb je verslagen weer in één adem uitgelezen.
    Blijf je volgen hoor!

Groetjes en een dikke kus van de "Buurmannen"

• 16 April 2011 - 11:23

Suus & Sgat :

Hi Rouge!

Het is wel even wennen he! Maar ik weet zeker dat als je straks weer in NL bent denkt aan die leuke tijd in NIca. Hier is het immers niet zo makkelijk om elk weekend lekker te gaan surfen :) en dan op een zomers avond bbq met uitzicht op zee. We gaan het natuurlijk wel gewoon doen hier op wassenaar als je weer terug bent, maar dan moet je je wintertrui en uggs wel meennemen ;)
    En al die uitdagingen als fysio zijn waarschijnlijk super leerzaam.

Als je moeder en broer er nog zijn, veel plezier nog even! Spreek je snel. X