Tis hier (nu al) fantastisch!
Door: evainnicaragua
Blijf op de hoogte en volg Eva
29 Januari 2011 | Nicaragua, Granada
Floor en ik zijn goed aangekomen in Nicaragua. De vluchten verliepen vlekkeloos en zelfs het wachten op Houston viel reuze mee :-) Nadat we waren aangekomen in Managua, en we heeelemaal gaar waren omdat het voor ons al 05:00 's nachts was, hadden we onze bagage heel snel en stonden de mensen van On Stage ons al op te wachten! Met een oude VW VAN werden we naar ons gastgezin gebracht. Ik bleek toch niet in hetzelfde gastgezin te zitten als Floor, maargoed ze zit nu in een gastgezin tegenover mij en we kunnen zo bij elkaar binnen lopen, dus das toch ook wel prima.
Bij aankomst bij het gastgezin was het NLse tijd 06:30 en waren we al meer dan 24 op. Ik was kapotttt en was blij dat ik naar mn bed kon. Heb een heel leuk kamertje wat pikkedonker is doordat er geen ramen in zitten, zalig! Wel nog eerst even mn Nederlandse vlag opgehangen en mn bed opgemaakt...oordopjes in en tukken maar! Vanmorgen werd ik wakker en had ik een sms van Floor of ik haar handdoek kon komen brengen. Ik was helemaal gedesorrienteerd werd ik wakker! Pikkedonker, oordoppen in en een jetlag dat geeft dus een leuk effect ;-) Snel even wat kleren aan gedaan en naar beneden gelopen waar Isabella, de moeder van het gezin, gelijk ontbijt voor me begon te maken. Het is heel raar dat je gewoon niet begrijpt wat die mensen zeggen! Isabella zwaait dan met r handen en doet echt heel erg haar best. Samen komen we een heel eind, maar sommige dingen begrijp ik echtttt niet! Als ik de fiets wil lenen zeg ik yo (ik) bicicletta (fiets), voel je je echt heel stom, maar ze begrijpen wel wat je bedoelt ;-) Als ontbijt had ik banaan, papaya en watermeloen en (heel verrassend) een heerlijk glas melk.
Na het ontbijt een heerlijke douche genomen en toen samen met Floor naar de telecomwinkel gegaan voor een simkaart. Nu hebben we dus een nica-nummer en kunnen we contact houden met elkaar zonder dat het fortuinen kost :-) We keken onze ogen uit op straat en het is heel raar in te schatten hoe deze mensen nou leven aangezien je hier zwefhonden enpaard en wagens ziet met van die hele dunne paardjes, maar ook dure auto's en de iPhone 4! Heel gek om te zien! Nadat we een simkaart hadden gekocht en wat foto's hadden gemaakt van de omgeving moest ik weer naar 'huis' om te eten. Nu kreeg ik rijst, een soort van Noedels, gefrituurde banaan, kip en sla. Nog heel even wennen om 's middags warm te eten, Isabella vond dus ook dat ik heel weinig eet. Nog een kwestie van wennen denk ik ;-)
Nu liggen we, eerlijk waar, aan het zwembad in het zonnetje met een wifi verbinding. Toppp! Het zwembad zit in de tuin van een luxe hotel bij ons in de straat. Nogmaals; rijk en arm is hier moeilijk te onderscheiden!
Ik ga nog even genieten van het zonnetje en het zwembad :-) Maak jullie om mij geen zorgen, komt allemaal goed :-)
Besos!!!
Eva
29 Januari 2011 - 21:45
Wil:
Hoi lieverd, het afscheid gisteren is me erg zwaar gevallen, maar heb je net gesproken op Skype en wanneer ik nu je eerste enthousiaste verhaal lees en de foto's bekijk ben ik zó blij voor je. Je avontuur is begonnen. Maar wat ook belangrijk is: eindelijk geen koude handen en voeten meer. Niet meer mijn extra dekbed komen lenen midden in de nacht, niet meer halfbevroren van de scooter afstappen en daarna opwarmen onder de douche. Winter in Nederland is afzien voor jou.
Ik heb vandaag mijn zus Jos nog even aan de telefoon gehad, het gaat heel goed met Kian en Finn, beter dan met opa en oma die uitkeken naar het moment dat ze met de voeten omhoog even tijd voor zichzelf kunnen hebben. Maar ze genieten van hun kleinkinderen.
Zoen van je moeder, ook voor Floor.
29 Januari 2011 - 23:45
Schatje:
Hou van jouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :D
Dikke kus... -
30 Januari 2011 - 10:34
Ria Van Waasdijk:
Hallo meissie
Ben blij dat alles voorspoedig voorspoedig is verlopen,
en dat je op de plaats van bestemming bent
Fotos zeggen meer dan duizend woorden,je hebt
niets te veel gezegd over de armoede daar
de mensen weten waarschijnlijk niet beter,
maar als ik het zo bekijk,mogen we hier toch
niet klagen.
Jij ook niet als ik je zo bij het zwembad zie.
Maar over een paar weken moet je ook
aan het "werk"en dan zal het wel anders
voor je worden.
we leven met je mee, en houd ons op de hoogte
Knuffel Ria -
30 Januari 2011 - 13:58
Jos,Henk,Kian , Finn:
Hoi Eefie
Fijn dat de reis zo goed is verlopen , het is wel een pokke eind weg zeg !!!!!!
Het idee dat jij daar zo lekker in de zon zit , eendjes in het zwembad hebt , een kamertje zonder ramen hebt , die prachtige binnenplaats , dat maakt me wel een beetje jaloers hoor !!!!!!!
Zoals je moeder al zei , het gaat goed met Finn en Kian .Mamma en pappa missen ?wie zijn dat ??
Met ons gaat het ook goed en zijn inderdaad blij als het bedtijd is ( zijn we niet meer gewend he).
Maar de jongetjes doen het goed hoor , morgen gaan ze ( allebei ) weer naar school .
Volgens ons is Nelson de enige die M & M mist !
Eef ga lekker genieten van alles daar , wij gaan we volgen bij alles wat je doet !
Dikke kus en knuffels van Finn en Kian en natuurlijk ook van ons .
PS Is ALLES uit je Hollandpakket mee gegaan ?????? -
30 Januari 2011 - 14:05
Coach:
Nice, zo'n walk-in closet ;-) Geloof me, over een maandje vind je warm lunchen echt fantastisch. Veel plezier. Ontdek ze! x -
01 Februari 2011 - 16:15
Gerard:
Hallo Eva,
geweldige info en beelden.
pak het moment, dé dag en de zes maanden zullen 'omvliegen'.
Een warme groet uit een nat en koud Ridderkerk -
02 Februari 2011 - 08:32
Annemarie:
Hé Eefje,
Het ziet er echt prachtig uit zeg, echt jaloersmakend en wij maar vechten tegen de kou en striemende regen, voortdurende grijze wolken en mist. Denk aan ons!
Lieve schat, geniet.
dikke zoen,
Annemarie Rijkée -
02 Februari 2011 - 16:08
B-Linda:
Oooooohh Effaaa!! Wat een verhaal! Super om te lezen dat het goed gaat en dat je je ogen uitkijkt!
Wel een ervaring om elkaar 'te begrijpen' succes =P Maar daar maak ik mij ook geen zorgen om!
Het is wel gek dat ik nu niet meer elke dag 'effaaa smsjes' krijg! LANG LEVEN FB/SKYPE/WAAR BEN JIJ NU!!!
we kunnen binnenkort miss wel ff skype!! Ben zooo benieuwd verder!
Maarre...lang leven alle lol; hoe zit dat met je spaans?? ;-)
Schatje, geniet ervan! Zet hem op!!
Dikke kus vanuit Aalsmeer! (ja ja geen Ngein!! ;-))