Weekendje San Juan del Sur - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Eva - WaarBenJij.nu Weekendje San Juan del Sur - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Eva - WaarBenJij.nu

Weekendje San Juan del Sur

Door: evainnicaragua

Blijf op de hoogte en volg Eva

07 Februari 2011 | Nicaragua, Granada

Heee koud Nederland,

Hoe is het daar? Lekker boerenkool aan het eten en warme choco aan het drinken? ;-)

Hier in Nicaragua is het geweldig!!! Het is hier nogsteeds heerlijk weer en we vermaken ons prima!
Dit weekend zijn we naar San Juan del Sur geweest en hebben daar weer n hoop beleefd!

Vrijdag hadden we eigenlijk activiteit 's avonds op school, maar aangezien Floor en ik niet heel nieuwsgierig waren naar hoe ze de plaatselijke rijst met bonen schotel maken hadden we besloten smiddags de bus al te pakken naar San Juan. Samen met Kiki, Nico, Peter en Jelle vertrokken we om 3 uur die kant op en rond 5 uur waren we in Rivas, daar moet je overstappen op een andere bus of een taxi nemen. In de bus kwam er een man naar ons toe om te vragen of we een taxi wilden. Vervolgens vond die man dat we best met zn 6e in 1 taxi konden en hebben we hier nog mee ingestemd ook! 4 mensen op de achterbank en 2 op de bijrijdersstoel. Bizarre tafarelen! Voor een indruk van deze trip: http://www.youtube.com/watch?v=05Q8z1CEM2g

In San Juan had Kiki afgesproken met Sophie en Rutger, 2 Nederlanders die hier bij de VN stage lopen. Toen we aankwamen in San Juan hebben we samen met hen een drankje gedaan bij een prachtige zonsondergang en zijn we daarna, in de laadbak, richting playa de Madera gereden. Daar zouden we die nacht slapen bij een jongen die Harmen, een jongen uit NL, die dag op het strand had ontmoet. Die jongen vond het prima als we met zn 10en bij hem kwamen slapen...:-) In dit huis hebben we een mooie fietsta gehouden en na een kort nachtje stonden we de volgende ochtend weer vroeg op het strand om te bronzen en te surfen. :-)) Na een ontbijt bij een strandtent ging ik de zee in. De golven hier zijn net even iets anders dan in Bretagne of Scheveningen dus ik was blij als ik een beetje kon staan. Toch nog maar een weekendje lessen ;-)

Nadat we een dagje heerlijk op het strand hadden gechilld gingen we weer terug richting San Juan om een kamer te zoeken en een plek om Harmen zn verjaardag te vinden. Een kamer was zo gevonden en ook een plek om het feest te houden bleek geen probleem te zijn! Ze waren een barretje in gelopen en hadden gevraagd of ze er een feestje mochten houden en dit was prima. DJ gebeld en de tafels opzij geschoven en het feest kon beginnen :-) Was weer een mooie nacht met veel Flor de Cana :-)

De volgende morgen zijn we voor een euro of 2 gaan ontbijten op de markt en hebben we daarna de bus naar huis gepakt. Die chauffeurs zijn hier helemaal loco en toeteren om alles!! Bushaltes kennen ze hier niet dus je kunt gewoon ergens langs de weg gaan staan dan pikt de bus je op. De duur van de busreis hangt dus af van het aantal mensen die langs de weg staat! Bij iedere persoon die er staat gaat de claxon aan en roept de co-piloot GRANADA GRANADA GRANADAAAAA!!! Dit voor de mensen die niet kunnen lezen of een beetje doof zijn! Je kunt je voorstellen dat je helemaal tureluurs die bus uit komt! :-p Maargoed we mogen niet klagen voor 24 cordoba! Dit is ongeveer 90 cent voor een busreis van 100 km ;-)

Aangekomen in Granada hebben we weer lekker Gallo Pinto (bonen met rijst) gegeten (dat hadden we zooo gemist ;-) ). Na het eten nog een beetje huiswerk gemaakt en toen lekker gaan slapen want zo'n weekend feesten en zonnen is toch vermoeiender dan het klinkt ;-)

Nu is de 2e week school aangebroken en hebben we weer lekker smorgens les. Zo kunnen we smiddags lekker chillen en dan hebben we savonds weer een activiteit. Vanavond gaan we basketballen en voetballen met school en morgen hebben we een halve dag les op een eiland en gaan we daar vervolgens zwemmen en vissen. De vis die we vangen moeten we vervolgens zelf bereiden en opeten...Hmmm :-) Klinkt wel prima he!? :-)

Ik neem nog even een duik in het zwembad! :-) Tot snel spreeks! Zal jullie op de hoogte houden van al het mooie hier en denk aan jullie!

Kus,
Eva

• 08 Februari 2011 - 07:47

Coach:

Wil je wel netjes alle vrouwen op de foto's bij naam blijven noemen ;-) En het blijkt weer: je vindt die Hollanders ook echt OVERAL..raar volk. Veel visplezier.

• 08 Februari 2011 - 11:37

B-Linda:

Ik sta er versteld van dat je gwn zoveel NL daar ontmoet! (of all places ;-) ) Schatje wat een verhaal weer! Wat een weekend voor jou!

Wat gaaf dat je ook gwn activiteiten met school gaat doen; ik ben benieuwd of je vaak 'beet' hebt vandaag! Keep me op de hoogte daarvan!

Zet hem op Smeets!
    Dikke kus & Knuffel!!!

Ps. Smeer je goed in schatteke!

• 08 Februari 2011 - 12:20

Marianne:

Hoi Eva, ik ga alles lezen horen!
    Heb net van Wil je adres gekregen.
    Geniet van alle dingen die je ziet en ik hoop dat je een fantastische tijd heb.
    Liefs xxxxxxxxxxxxx van Marianne